FELIP V DE BORBÓ I CATALUNYA
Llegeix la informació sobre la mort de Carles II, Felip d'Anjou i Carles d'Àustria, observa les imatges i fes les activitats proposades a continuació .
 

TEXT: LA MORT DE CARLES II

Carles II, el fill de Felip IV, va morir sense fills el 1700 i va deixar la corona hispànica a Felip V. Àustria, Angleterra, Holanda i Portugal no van acceptar aquesta successió, i el 1702 van declarar la guerra a França i a Felip V.

Catalunya reconeix l’arxiduc Carles d’Àustria com a rei. Aquest fet provoca la Guerra de Successió. Els europeus van acabar reconeixent Felip V com a rei d’Espanya.

FELIP D'ANJOU

El duc Felip d'Anjou, nét del rei de França, nomenat hereu pel testament de Carles II. El 24 de novembre de 1700 fou proclamant oficialment nou monarca espanyol amb el nom de Felip V.

CARLES D'ÀUSTRIA

Era el candidat a la corona, però Carles II va testar a favor de Felip V d'Anjou. . Per aquest motiu s'inicià la Guerra de Successió Espanyola. El 22 d'agost de 1705 la flota de l'Arxiduc arribà a Barcelona.
Batalla d'Almansa

Batalla de l'11 de setembre

1. Mira’t fins el 1’40’’ minuts del video que trobaràs a aquest enllaç i respon les preguntes del qüestionari: La mort de Carles II. http://www.tv3.cat/elborn/videos/born_video2.wmv

2. Mira’t els 9'30'' primers minuts del següent video i , amb un company o companya, respon les preguntes del qüestionari: Entre la desfeta i la recuperació.

Aquest video també el pots trobar a aquesta adreça: http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=19446

Edu3.cat
 

2. Mira’t el següent video ( 2'47" )i fes l'activitat que se't planteja a la fitxa: L'enderroc de la ribera.

Aquest video també el pots trobar a aquesta adreça: http://www.youtube.com/watch?v=_c3xBmY6eEs&hl

4. Què eren els Decrets de Nova Planta ? Clica la imatge i explica-ho en la fitxa que trobaràs.