IMPERI HISPÀNIC:CARLES I I FELIP II

Individualment

1. Mira't aquest video i d'allň que més t'hagi crida't l'atenció o hagis trobat més interessant pensa'n un titular i anota'l a la fitxa que trobaràs a l'apartat 3.2 QÜESTIONARI..

Exemple: " Les guerres de religió van ser conseqüència de l'actitud intransigent d'uns i altres ".

Edu3.cat

. També pots trobar aquest video a aquesta adreça: http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=23334

2. Llegeix els textos d'introducció (TEXT núm. 1 i TEXT núm. 2 ) i mira't els mapes.

3. Mira't les diapositives tot responent el qüestionari ( 3.1 DIAPOSITIVES/ 3.2 QÜESTIONARI )

Per parelles o grups de tres

4. Feu les activitats ( 4.1 ACTIVITATS )

Individualment

5. Respon les preguntes a partir de les exposicions dels teus companys/nyes ( 5.FITXA )

TEXT núm. 1

CARLES V

Carles V va heretar un imperi immens i es va convertir en el rei més poderós del seu temps . Va néixer a Flandes. Quan va arribar al tron, el 1516, era un rei estranger, aquest fet juntament amb la demanda de molts diners als castellans i a la seva forma de governar li va comportar greus conflictes interns. L’ imperi de Carles V estava format per infinitat de territoris diferents, tots amb les seves pròpies lleis i institucions. El seu principal objectiu va ser unificar la cristiandat sota el seu comandament, però aquesta política va topar amb tres grans focus d’oposició: França, els turcs otomans i els prínceps protestants alemanys . El 1556, Carles V va abdicar i el va succeir el seu fill Felip II.

TEXT núm. 2

FELIP II

La política de Felip II va tenir dos objectius principals: conservar els seus territoris i defensar el catolicisme. Aquestes línies van marcar tota la política exterior de Felip II i van ser l’origen de gran part de les guerres que va dur a terme contra els Països Baixos i altres potències europees. Va ser el rei més poderós del seu temps, però les guerres van ocasionar tantes despeses que l'economia es va col·lapsar.

ACTIVITATS

CLICA
3.1 DIAPOSITIVES 3.2 QÜESTIONARI
CLICA
4.1 ACTIVITATS 5. FITXA