4.4 L'EVOLUCIÓ DEL MÓN ROMÀ II

4.4.1 Observa amb atenció aquest mapa per veure l'evolució territorial de l'Antiga Roma des de la seva fundació el 753 aC fins el 1453.

Roman Empire map-2.gif
By Swarm (talk) Roman_Empire_map.gif (base image): User:Roke - Image source: Roman_Empire_map.gif Data sources: Euratlas, Talessman's Atlas and Roman-Empire.net., CC BY-SA 3.0, Link

4.4.2 Llegeix aquest text:

" Els habitants de la regió del Laci hi fundaren set poblats, que units més tard per una muralla l'any 753 a C formaren una nova ciutat: ROMA. Al principi, la forma de govern d'aquesta ciutat fou la monarquia. Més endavant, l'any 509 a C , s'imposa una nova forma de govern: la República./ En aquest període ( 509- 27 a C ), Roma va aconseguir unificar políticament la península i poc després va començar la conquesta dels territoris de la Mediterrània. Durant l'Imperi es va continuar l'expansió territorial de Roma: se sotmet tot el món mediterrani i es controla bona part de l'Europa continental i de la Gran Bretanya. A partir del segle III comença la decadència de Roma. Durant el s. V es generalitzen les incursions dels pobles germànics. L'any 476 desapareix l'mperi romà d'Occident.

4.4.3 Tenint en compte el que has llegit,fes l'activitat següent :

AVALUA'T
LLOC TEMPS EVOLUCIÓ I SOCIETAT RELIGIÓ ART QUÈ HAS APRÈS ? L'ENGINY
INICI WEB EL MEU BLOC Per a alumnat nouvingut (C.S.) TALLER DE CARTELLS HISTÒRIA 1r contadores webvisites
 
Hi ha algun vincle trencat ? Si us plau fes-m'ho saber en aquesta adreça. Moltes gràcies. malsius2@xtec.cat