EL CONEIXEMENT DEL MÓN S'AMPLIA

1ª SESSIÓ

INTRODUCCIÓ

1. Informa't llegint la introducció, observant la diapositiva " Cap a les Índies " i la línia del temps " Ampliació del món conegut ".

Després fes les activitats, començant per la fitxa que trobaràs clicant aquesta tecla ( FITXA NÚM 1 )

 

TEXT

Descobriments geogràfics

Durant l'Edat Moderna es van produir nous descobriments geogràfics. Els europeus van recórrer una bona part de la costa d'Àfrica, arribaren fins als límits orientals d'Àsia, van fer la primera volta al món i van entrar en contacte amb un nou continent: Amèrica.

Aquests descobriments van ser portats a terme en primer lloc per portuguesos i castellans, i posteriorment per altres pobles europeus de la costa atlàntica: França, Angleterra i Holanda. ( Text extret de " Viatge virtual per les Ciències Socials )


DIAPOSITIVA

LÍNIA DEL TEMPS
* Si no en veus el contingut fes anar la línia del zoom cap el signe menys.Tarda un xic a carregar-se.

 

 

 

2ª SESSIÓ
CAUSES DELS DESCOBRIMENTS GEOGRÀFICS

2. Vés a la fitxa número 2 i fes les activitats sobre les causes dels descobriments geogràfics ( 1ª part de la fitxa ).

 

EL DIARI DE COLOM

3. Obre el diari de Colom amb un parell de clics, llegeix la seves impressions de quan va arribar a Amèrica ( FITXA 3 ).

CONSEQÜÈNCIES DELS DESCOBRIMENTS

4. Torna a la fitxa núm.2 i fes les activitats sobre les conseqüències dels descobriments geogràfics ( 2ªª part de la fitxa ).
 

3ª SESSIÓ

CAUSES I CONSEQÜÈNCIES: AHIR I AVUI

5. Fes la fitxa núm. 4 i esbrinaràs què en pensa un equatorià del descobriment d' Amèrica 500 anys després, i també conèixeràs què escrivia un testimoni de l'Edat Moderna sobre com eren tractats els indígenes.